06-41971778 INFO@MAMAWEL.NL

Ik ben Sophie.

 

Moeder van twee. Of eigenlijk drie, maar meestal zeg ik gewoon twee. Twee jongens.

Ik heb Mamawel opgericht voor vrouwen die voor, tijdens of na hun zwangerschap uit balans zijn geraakt. Wat niet zo vreemd is. Vrouwen leven in een constante spagaat tussen carrière en moederschap. De moeders zijn de spil van het gezin. Maar wie zorgt er voor de mama’s?

Mamawel bestaat uit twee woorden.
Mama-wel betekent ‘Je goed voelen’ en ook ‘Bron’.
Ik gun het iedere moeder om te leven vanuit hun bron.
Vanuit contact met je innerlijke kracht volgt de rest vanzelf.

Tien jaar geleden had ik nooit gedacht dat ik moeders zou coachen. Sterker nog, ik wilde helemaal geen kinderen. Tja, het leven heeft zo zijn manieren om je daar te krijgen waar je moet zijn.

Hoe is het zo gekomen

 

In 2011 vloog ik naar India. Daar volgde ik een 6-weekse cursus tot trainer op de Oneness University, een internationale school voor Bewustzijnsgroei.

Dit transformeerde mijn leven. Voor het eerst sinds mijn kindertijd voelde ik me weer verbonden met mijn levenskracht. Ik voelde me echt aanwezig in mijn lichaam. Mijn hoofd werd rustig en leeg. Ik voelde me gelukkig zonder reden.

Vanaf toen verliep het dagelijks leven voor mij zoveel soepeler. Dit moeten meer mensen weten, dacht ik. Dat je je zo kan voelen. Zo licht. Zo vrij.

Moederschap als roeping

 

Ik ontmoette mijn man en werd verschrikkelijk verliefd. Samen stapten wij in het avontuur. Intuïtief wist ik plotseling zo zeker dat ik moeder zou gaan worden. Al snel werd ik zwanger.

Ons geluk kon niet op. Naïef als ik was, veronderstelde ik dat een zwangerschap altijd goed gaat. In mijn vriendenkring was niemand moeder. Ik was nooit bezig geweest met kinderen krijgen. Ik stelde me voor hoe we in de kraamweek gezellig met z’n drieën uit zouden slapen. Er zat een ideaalbeeld in mijn hoofd die alles roze kleurde.

Het liep anders. Heel anders.

Geen roze wolk

Mijn eerste zwangerschap werd een miskraam. Mijn tweede zwangerschap eindigde na 23,5 week, mijn dochtertje overleed aan een zeldzame aandoening.

De geboorte van mijn oudste zoon werd een traumatische bevalling. Van de staat van gelukkig zonder reden, belandde ik in pijn en verdriet, mèt redenen.

Grootse pijn, groots verdriet. Het was een hele reis.
Voor mij, en voor ons. Ik denk dat er misschien nooit echt een einde aan komt.

Mensen vragen mij hoe ik heb volgehouden. Ik denk niet dat daar een vast recept voor is. Er zijn wel wegen, die het onderzoeken waard zijn.

” Life keeps

throwing me

stones. And i keep

finding the

diamonds”

 –Ana Claudia Antunes

Deze diamanten vond ik op mijn weg

Accepteren wat er is

Na het overlijden van mijn dochtertje probeerde ik zoveel mogelijk bij de pijn te blijven. In het oog van de storm. Al die jaren hiervoor praktiseerde ik het en moest het nu gaan toepassen. Ik wilde de boosheid, het verdriet en de eenzaamheid toelaten, ook al lukte dat soms niet.

Accepteren dat je het niet kan

Na de bevalling van mijn eerste zoon duurde het jaren voordat ik herstelde. Ik liep tegen mijn eigen fysieke, emotionele en spirituele grenzen aan. Het punt waarop je moet toegeven dat je het niet kan, is flink confronterend.

Vergelijking met anderen loslaten

Het voelt als een mislukking als je lichaam niet weet wat het moet doen. De schaamte dat je niet kan wat vrouwen al duizenden jaren doen. Je ervaart een afstand tot andere moeders omdat het lijkt alsof het hen wél makkelijk afgaat. De bevalling, de borstvoeding.

Tegenslag gebruiken om te groeien

Tijdens periodes van diepe rouw en verdriet bleef ik me gedragen voelen. Alsof iets groters me optilde. Het voelde als een reis, zelfs als een cadeau. Ik liet mezelf vallen, zonder me schrap te zetten. Het hielp me groter te groeien.

Leer te vertrouwen

Vertrouwen. In het leven en in mezelf. Dat heeft het me gegeven. Een inzicht in wie ik ben en wat ik wil. Het is een kwetsbaar proces geweest. Het heeft me geleerd om eerlijk te zijn. Eerlijk te luisteren naar de signalen die ik krijg. Van mijn lichaam, van het universum. Van de mensen om mij heen.

Ik begeleid je graag in het vinden van jouw diamanten!

Wil jij ook meer compassie voor jezelf of je perfectionisme loslaten? Wil je jouw kracht leren kennen als moeder, als vrouw? Wil je groeien vanuit uitdagingen??

 

Mamawel
Sophie Onderstal

Hofstedering 307
3763 XH Soest

Email: info@mamawel.nl
Tel: 06-41971778
KvK nr: 72607246